KookJij

Custard Vla - Banketbakkersroom - Crême Anglaise

Crême patissiére en Engelse room zijn verder nog namen,die ongeveer hetzelfde inhouden. Het recept is een vla voor een nagerecht of een vulling voor roombroodjes,tompoezen,èclairs,vlaaien en soezen..Er zijn vele varieteiten in omloop,die practisch allemaal op het zelfde neerkomen.Meer of minder suiker,meer of minder room,bloem of maizena,wel of geen gelatine enz..Als je er extra stijf geklopte slagroom door spatelt krijg je zgn.Zwitserse room.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Custard Vla - Banketbakkersroom - Crême Anglaise te bereiden

OUDERWETS:
""""""""""""""""""""
*Zet de room op met melk en de helft van de suiker en het
schraapsel van een opengesneden vanillestokje.Doe het vanille stokje er ook bij.Breng het tegen de kook aan en houd het daar.
*Klop in een kom de dooiers met de andere helft van de suiker op tot een lichtgele schuimige massa
*Doe al kloppend telkens 1 eetlepel hete room/melk bij het dooiermengsel.Na zo'n 6 eetlepels kan er een flinke scheut roommengsel bij.Wel blijven kloppen.
*De pan met room/melk van het vuur halen en al kloppend het dooier/melk mengsel toevoegen.Blijf kloppen tot er een homogeen mengsel is ontstaan.Zet weet terug op het vuur
en laat het mengsel mooi dikker worden en glanzend zonder dat de kook er in komt. Blijven roeren dus.
Wanneer het mengsel enige tijd tegen de kook heeft aangezeten is de custard klaar voor gebruik.Vanille stokje verwijderen.
#*
MODERN:
""""""""""""""
*De room weer met de melk en de helft van de suiker tegen de kook aan brengen.
*Ondertussen de andere helft van de suiker en de custard poeder met het op het vuur staande room / melk mengsel goed mengen.
*Pan van het vuur halen en onder goed kloppen custard / suikermengsel bij het de hete melk in de pan voegen.
*Weer op laag vuur zetten en onder roeren net zolang tegen de kook aan houden tot de pudding / vla dik genoeg is geworden.Verwijder het stokje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

vampire-akito

vampire-akito zegt:
Dit klinkt erg lekker wil het zeker een keertje maken =D