Recept
« Terug naar recepten
Dessert: vanille pudding met noorderkrieken
PT20M
Dessert: vanille pudding met noorderkrieken
De kers is een populaire vrucht: ze is klein, bolvormig en bevat meestal een pit. Technisch is het een steenvrucht. De kriek is een variant, deze is een zure kers. Alle krieken zijn dus per definitie kersen, maar niet alle kersen zijn ook krieken. Ook is er een witte kers: de witbuik.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: vanille pudding met noorderkrieken te bereiden
- Meng een beetje melk onder de vanille pudding goed los roeren. De melk aan de kook brengen met de suikers, voeg de opgeloste pudding toe zet het vuur lager en laat onder constant roeren enkele minuten pruttelen. Stort de pudding in een cilicone vorm . Verwijder het vocht van de krieken neem een beetje van het vocht apart en los er de 25 gr pudding poeder in op, het andere vocht aan de kook brengen en de opgeloste pudding eronder roeren neem van het vuur en voeg de krieken toe. Pudding eens afgekoeld uitstorten op bord verdeel de afgekoelde errond. Serveer dit simpele deesertje zeer fris.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
Anna Koudys zegt: