Recept
« Terug naar recepten
Dadar Isi
PT30M
Dadar Isi
Dadar Isi is een receptje van een omelet gevuld met gekruid gehakt. Het gehakt kan van rund, varken, kalf, lam, kip, enz. zijn.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dadar Isi te bereiden
- Verhit de olien in een koekenpan en fruit daarin aan de uien, de lomboks en de gemberrasp. Wanneer de uien glazig zijn geworden, doe je de knoflook er bij en na een minuutje de ketoembar, djinten, kunyit, suiker en trassi. Dat bak je even door al roerend.
- Doe dan het gehakt er bij en roer net zo lang door tot het gehakt rul is geworden en geen kleur meer heeft.
- Dan de kemiri er door roeren.
- Vervolgens de kokosmelk en de gekneusde sereh stengel.
- Blijf net zo lang doorroeren tot het gehakt het meeste vocht kwijt is. Haal de sereh stengel er uit en gooi die weg.
- Kluts de losgeklopte eieren nog eens goed door met 2 eetlepels selderie groen en 2 eetlepels lente-ui snippers en bak daar van 6 omeletjes.
- Verdeel het gehakt over de 6 omeletjes en vouw ze dicht,zoals je doet bij een loempia.Houd ze warm in een oven en bestrooi ze bij het opdienen met de lente-uitjes en het selderie-groen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink er een jonge rode wijn bij.