Recept
« Terug naar recepten
Dadel- Walnootpudding
PT60M
Dadel- Walnootpudding
Een heerlijk dadel- walnootpudding recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dadel- Walnootpudding te bereiden
Ontpit de dadels en hak ze in stukjes week deze ca 30 min.in de warme melk.
Hak de gepelde walnoten in stukjes.
Klop 2 eieren los zeef 75 gram bloem met de bakpoeder en een beetje zout boven de dadels met melk.
Voeg er 75 gram witte basterdsuiker de stukjes walnoot en de eieren aan toe.
Roer alles tot een dik beslag.
Schep het beslag in een met boter ingevette hoge schaal.
Smelt 75 gram boter meng dit samen met 3 dl water en 150 gram licht bruine basterdsuiker.
Giet dit over het beslag.
Bak de pudding in ht midden van een voorverwarmde oven van 190 graden in ca 40 min bruin en gaar.
Laat de pudding buiten de oven ca 10 min. uitdampen.
Bereidingswijze saus:
Klop in een hittebestendige kom 4 eierdooiers met 60 gram suiker schuimig.
Klop er geleidelijk 2 1/2 dl witte wijn door.
Zet de kom op een pan met heet water op een matig vuur.
Klop de creme ca 10 min tot deze schuimig en gebonden is., maar laat de creme vooral niet koken.
Serveer deze saus bij de dadel-walnootpudding
Hak de gepelde walnoten in stukjes.
Klop 2 eieren los zeef 75 gram bloem met de bakpoeder en een beetje zout boven de dadels met melk.
Voeg er 75 gram witte basterdsuiker de stukjes walnoot en de eieren aan toe.
Roer alles tot een dik beslag.
Schep het beslag in een met boter ingevette hoge schaal.
Smelt 75 gram boter meng dit samen met 3 dl water en 150 gram licht bruine basterdsuiker.
Giet dit over het beslag.
Bak de pudding in ht midden van een voorverwarmde oven van 190 graden in ca 40 min bruin en gaar.
Laat de pudding buiten de oven ca 10 min. uitdampen.
Bereidingswijze saus:
Klop in een hittebestendige kom 4 eierdooiers met 60 gram suiker schuimig.
Klop er geleidelijk 2 1/2 dl witte wijn door.
Zet de kom op een pan met heet water op een matig vuur.
Klop de creme ca 10 min tot deze schuimig en gebonden is., maar laat de creme vooral niet koken.
Serveer deze saus bij de dadel-walnootpudding