Recept
« Terug naar recepten
Dadelgehakt
PT30M
Dadelgehakt
Een heerlijk dadelgehakt recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Maleisie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dadelgehakt te bereiden
1.Kruid het kalfsgehakt met zout, peper, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en kaneel.
2.Vorm kleine balletjes van het gehakt.
3.Bak deze in wat olijfolie bruin in ca 3 minuten.
4.Ontpit de dadels en snijd ze in reepjes.
5.Zet de bouillon op in een ruime kookpan.
6.Voeg de dadels en de gehaktballetjes toe.
7.Breng het geheel aan de kook.
8.Voeg ook de kikkererwten, suiker en het citroensap toe.
9.Laat de gehaktballetjes in het vocht gaar worden in ca 15 minuten zonder deksel.
10.Doe het gerecht in een schaal.
11.Strooi de pistachepitten en het gehakte peterselie erover.
12.Lekker met gekookte rijst.
2.Vorm kleine balletjes van het gehakt.
3.Bak deze in wat olijfolie bruin in ca 3 minuten.
4.Ontpit de dadels en snijd ze in reepjes.
5.Zet de bouillon op in een ruime kookpan.
6.Voeg de dadels en de gehaktballetjes toe.
7.Breng het geheel aan de kook.
8.Voeg ook de kikkererwten, suiker en het citroensap toe.
9.Laat de gehaktballetjes in het vocht gaar worden in ca 15 minuten zonder deksel.
10.Doe het gerecht in een schaal.
11.Strooi de pistachepitten en het gehakte peterselie erover.
12.Lekker met gekookte rijst.