Drink hier thee bij of een koud bietje.
Als wijn moet je denken aan een jonge droge rode wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Daging Smoor Semarang
PT150M
Daging Smoor Semarang
Het recept is een stoofpot van vlees in een paar eenvoudige kruiden met ketjap. Wat het typische "Semarang" is van dit gerecht heb ik niet kunnen achterhalen. Waarschijnlijk heeft een verre nicht uit het Semarangse dit recept Recept van langdurig gestoofd vlees in een ketjap saus ooit doorgegeven aan de grootmoeder van mijn vrouw. Sajy tidak tahu!
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Daging Smoor Semarang te bereiden
- Maak een bumbu in de vijzel van de sjalotten, knoflook, djahe, kemiri en lomboks of draai van genoemde ingredienten in de keukenmachine een homogene pasta.
- Breng ondertussen 1 liter water aan de kook met het vlees, zout, peper en nootmuskaat en zet dan op laag vuur te pruttelen tot vleees gaar is geworden (reken op 75 minuten).
- Haal het vlees uit de bouillon en houd die apart en warm
- Fruit in de olie de bumbu aan tot die begint te geuren.
- Doe het vlees bij de bumbu en roer goed door.
- Voeg dan de ketjap toe en roer goed door.
- Dan mag de bouillon er weer bij en laat het gerecht nog een poosje garen op het vuur en laat de saus minimaal voor de helft inkoken.
- Je geeft er rijst bij, een groente gerechtje en wat droge spulletjes..