Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: kabeljauw met frisse groenten en krieltjes
PT30M
Dagschotel: kabeljauw met frisse groenten en krieltjes
Een heerlijk dagschotel: kabeljauw met frisse groenten en krieltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: kabeljauw met frisse groenten en krieltjes te bereiden
Krieltjes schillen , wassen en in grove stukken snijden.
Neem een diepe pan doe er de witte wijn in en een soeplepel olie van de tomaatjes voeg de krieltjes toe en laat deze onder deksel halfgaar worden deze goed kruiden.
Ajuin in ringen snijden.
Porei in julienne snijden.
Look door de lookperser doen.
Voeg deze ingredienten bij de krieltjes.
Laat even stoven.
Neem de kabeljauw en beleg deze met een beetje zeekraal en tomaatjes evenzeer kruiden, rol op en prik vast met coctailprikkers.
Kabeljauw in de pan samen met de zeekraal en tomaatjes laat alles samen +/- 10 min sudderen tot de kabeljauw gaar is.
Serveer dit gerecht zeer warm op bord.
Neem een diepe pan doe er de witte wijn in en een soeplepel olie van de tomaatjes voeg de krieltjes toe en laat deze onder deksel halfgaar worden deze goed kruiden.
Ajuin in ringen snijden.
Porei in julienne snijden.
Look door de lookperser doen.
Voeg deze ingredienten bij de krieltjes.
Laat even stoven.
Neem de kabeljauw en beleg deze met een beetje zeekraal en tomaatjes evenzeer kruiden, rol op en prik vast met coctailprikkers.
Kabeljauw in de pan samen met de zeekraal en tomaatjes laat alles samen +/- 10 min sudderen tot de kabeljauw gaar is.
Serveer dit gerecht zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: