Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: wilde rijst met curry omringd met kip en appel
PT40M
Dagschotel: wilde rijst met curry omringd met kip en appel
Een heerlijk dagschotel: wilde rijst met curry omringd met kip en appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: wilde rijst met curry omringd met kip en appel te bereiden
Kook de rijst met een soeplepel currypoeder beetgaar.
1 appel in blokjes snijden.
1 appel in partjes snijden.
Bak de kippenreepjes halfgaar aan in boter kruid met currypoeder en voeg een flinke scheut honing en in de blokjes gesneden appel toe.
Bestrooi met saffraan en voeg fruitsap toe, laat even sudderen op een zacht vuur.
Bind de saus met blanke roux.
De partjes appel even kort aanbakken kruid met currypoeder en voeg honing toe.
Bak de appeltjes mooi bruin aan.
Neem een uitsteekvorm vul deze met de rijst.
Verdeel de kippenreepjes er rond.
Dresseer de appelpartjes er rond en werk af: op de rand van het bord enkele druppels honing de peterselie er rond en bestrooi met een beetje saffraan.
Serveer dit gerecht zeer warm.
1 appel in blokjes snijden.
1 appel in partjes snijden.
Bak de kippenreepjes halfgaar aan in boter kruid met currypoeder en voeg een flinke scheut honing en in de blokjes gesneden appel toe.
Bestrooi met saffraan en voeg fruitsap toe, laat even sudderen op een zacht vuur.
Bind de saus met blanke roux.
De partjes appel even kort aanbakken kruid met currypoeder en voeg honing toe.
Bak de appeltjes mooi bruin aan.
Neem een uitsteekvorm vul deze met de rijst.
Verdeel de kippenreepjes er rond.
Dresseer de appelpartjes er rond en werk af: op de rand van het bord enkele druppels honing de peterselie er rond en bestrooi met een beetje saffraan.
Serveer dit gerecht zeer warm.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt:
Maar aan jou de keuze om minder honing te gebruiken ieder zijn eigen smaak.
Maar laat het je in elk geval smaken.