KookJij

Dagschotel: wilde rijst met curry omringd met kip en appel

Een heerlijk dagschotel: wilde rijst met curry omringd met kip en appel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: wilde rijst met curry omringd met kip en appel te bereiden

Kook de rijst met een soeplepel currypoeder beetgaar.
1 appel in blokjes snijden.
1 appel in partjes snijden.
Bak de kippenreepjes halfgaar aan in boter kruid met currypoeder en voeg een flinke scheut honing en in de blokjes gesneden appel toe.
Bestrooi met saffraan en voeg fruitsap toe, laat even sudderen op een zacht vuur.
Bind de saus met blanke roux.
De partjes appel even kort aanbakken kruid met currypoeder en voeg honing toe.
Bak de appeltjes mooi bruin aan.
Neem een uitsteekvorm vul deze met de rijst.
Verdeel de kippenreepjes er rond.
Dresseer de appelpartjes er rond en werk af: op de rand van het bord enkele druppels honing de peterselie er rond en bestrooi met een beetje saffraan.
Serveer dit gerecht zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Gerard, alles met mate het is een zoet gerecht maar de curry brengt daar wel verandering in ;-)
Maar aan jou de keuze om minder honing te gebruiken ieder zijn eigen smaak.
Maar laat het je in elk geval smaken.
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Dag Hilde,
Ik ga het maken, maar is het niet veel te zoet? Overal honing..... Ik ga denk ik fors minder gebruiken.
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
:-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Weer een sprookje ;-) Kip en zoet/pittig; een perfecte combi!