Klik op foto om te vergroten.
Daar waar ik verblijf vermeld ik het land van herkomst.
Dit gerecht werd bereid met de beperkte middelen die er waren op het vakantie appartementje.
Recept
« Terug naar recepten
Vakantie dagschotel gevuld appeltje met kip en aardappelen
PT30M
Vakantie dagschotel gevuld appeltje met kip en aardappelen
Een heerlijk vakantie dagschotel gevuld appeltje met kip en aardappelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Vakantie dagschotel gevuld appeltje met kip en aardappelen te bereiden
Voor de appelvulling:
Snij het hoedje van de appels af, haal het klokhuis eruit. Hol de appels uit en snij het vruchtvlees in blokjes. Voor het verkleuren van het vruchtvlees en appels insmeren met een beetje citroen.
Schil de aardappelen was ze en snijd ze in zeer kleine blokjes, voeg de wijn toe en laat op een zacht vuur garen +/- 5min vervolgens met een vork de aardappels goed pletten.
Voeg de in stukjes gesneden appel, vijgen in stukjes gesneden, dadels ontpit en in stukjes gesneden en de sjalot fijn gesneden toe. Kruid deze naar smaak en laat alles even sudderen.
Appels aan de binnen zijde goed insmeren met boter, vul de appels met de bereiding zet op een schaaltje.
Zet deze +/- 10 min in de micro op hoogste stand.
Aardappelen schillen in vier verdelen en beetgaar koken.
Kippenreepjes half gaar aan bakken en kruiden met paprika, currypoeder voeg de aardappelen toe en bak dit alles verder gaar aan.
Serveer alles zeer warm op bord.
Snij het hoedje van de appels af, haal het klokhuis eruit. Hol de appels uit en snij het vruchtvlees in blokjes. Voor het verkleuren van het vruchtvlees en appels insmeren met een beetje citroen.
Schil de aardappelen was ze en snijd ze in zeer kleine blokjes, voeg de wijn toe en laat op een zacht vuur garen +/- 5min vervolgens met een vork de aardappels goed pletten.
Voeg de in stukjes gesneden appel, vijgen in stukjes gesneden, dadels ontpit en in stukjes gesneden en de sjalot fijn gesneden toe. Kruid deze naar smaak en laat alles even sudderen.
Appels aan de binnen zijde goed insmeren met boter, vul de appels met de bereiding zet op een schaaltje.
Zet deze +/- 10 min in de micro op hoogste stand.
Aardappelen schillen in vier verdelen en beetgaar koken.
Kippenreepjes half gaar aan bakken en kruiden met paprika, currypoeder voeg de aardappelen toe en bak dit alles verder gaar aan.
Serveer alles zeer warm op bord.