Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: zeetongrolletjes, gevuld tomaatje met pittig gekruide opgebakken aardappelen
PT30M
Dagschotel: zeetongrolletjes, gevuld tomaatje met pittig gekruide opgebakken aardappelen
Een heerlijk dagschotel: zeetongrolletjes, gevuld tomaatje met pittig gekruide opgebakken aardappelen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: zeetongrolletjes, gevuld tomaatje met pittig gekruide opgebakken aardappelen te bereiden
Krieltjes in schil goed wassen en beetgaar koken in licht gezouten water.
Tomaat uithollen, houd het vruchtvlees aan de kant voor de saus.
Scampi's en zeetongrolletjes goed kruiden even aanbakken in boter. Voeg een beetje wijn toe en laat verder garen.
Sjalotje in fijne ringen snijden.
Witloof in fijne reepjes snijden.
Indien nodig de zeekraal iets fijner snijden.
De groenten even opstoven en evenzeer goed kruiden.
Mozzarella bol: 2 mooie schijven snijden het andere deel in blokjes snijden deze blokjes onder de groenten mengen en de tomaat vullen. Je hebt nog groenten over die houden we warm voor het verder dresseren van het bord. Zet deze in een voorverwarmde oven op 180 gr +/- 10min de laaste 5 min het hoedje van de tomaat met de schijf monzzarella op de tomaat met de scampi.
Aardappelen goed kruiden deze goed opbakken in boter.
Voor de saus: het vruchtvlees van de tomaten mixen goed kruiden een scheutje wijn toevoegen en de honing, indien nodig bijbinden.
Seveer alles zeer warm op bord en werk af met bladpeterselie.
Tomaat uithollen, houd het vruchtvlees aan de kant voor de saus.
Scampi's en zeetongrolletjes goed kruiden even aanbakken in boter. Voeg een beetje wijn toe en laat verder garen.
Sjalotje in fijne ringen snijden.
Witloof in fijne reepjes snijden.
Indien nodig de zeekraal iets fijner snijden.
De groenten even opstoven en evenzeer goed kruiden.
Mozzarella bol: 2 mooie schijven snijden het andere deel in blokjes snijden deze blokjes onder de groenten mengen en de tomaat vullen. Je hebt nog groenten over die houden we warm voor het verder dresseren van het bord. Zet deze in een voorverwarmde oven op 180 gr +/- 10min de laaste 5 min het hoedje van de tomaat met de schijf monzzarella op de tomaat met de scampi.
Aardappelen goed kruiden deze goed opbakken in boter.
Voor de saus: het vruchtvlees van de tomaten mixen goed kruiden een scheutje wijn toevoegen en de honing, indien nodig bijbinden.
Seveer alles zeer warm op bord en werk af met bladpeterselie.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: