Recept
« Terug naar recepten
Daslookolie (of azijn)
PT10M
Daslookolie (of azijn)
Voor de daslook bladeren had ik al een aantal bestemmingen gevonden,
Daslookboter, Daslookpesto, Daslooksoep en Risotto-met-groene-aspergesen-
daslook. Maar wat ik met de bloemen zou gaan doen was me nog een
raadsel. Ik heb toen wat op internet rondgesnuffeld en daar las ik hier en
daar dat je er olie (en azijn) mee kunt maken.
Een handjevol bloemen, eventueel met enkele bladeren erbij, olijfolie (of
azijn) en een schone fles, meer heb je niet nodig. 2 tot 4 weken laten staan
op en koele en donkere plaats. Daarna zeven en overdoen in een andere
(schone) fles. Zo simpel is het.
Je kunt het gebruiken in vinaigrettes of om bijvoorbeeld aardappeltjes in te
bakken (olie).
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Daslookolie (of azijn) te bereiden
- Was de bloemen en de blaadjes, knip de lange stelen eraf, en laat ze goed uitlekken of droog ze na met keukenpapier of een schone theedoek.
- Snij de daslook blaadjes in reepjes en doe ze in de fles, doe de bloemen erbij.
- Giet er olijfolie (azijn) op tot de fles vol zit en zet de fles 2 tot 4 weken weg op een koele en donkere plaats.
- Zeef de bloemen en blaadjes eruit en doe de olie in een andere schone fles.
- De olie is ongeveer 9 maanden houdbaar.