KookJij

Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys

Soms kom je recepten tegen van dicht bij de bron. In de lente ligt er op vele plekken in Zuid Limburgse bossen een deken van daslook. Het lijkt me dan ook waarschijnlijk dat zodoende dit recept is ontstaan.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Zuivel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: petitchef-Taverna Lambieck / een beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Daslooksoepje van Taverne Lambieck in Eys te bereiden

  1. Zet de bouillon in gelijke delen met volle melk en kookroom op het vuur en breng het aan de kook.
  2. Breng op smaak met peper uit de molen en zeezout en voeg op het laatste moment de fijn gesneden daslook toe.
  3. Laat de soep 5 minuutjes trekken op een klein pitje (de soep mag niet meer koken!!) en blender het geheel glad na toevoegen van de geklopte eieren (of dooiers) roer alles goed door elkaar.
  4. Serveer in een diep bord of kom en garneer eventueel met een blaadje of wat bloemetjes (ook eetbaar) van de daslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst