Recept
« Terug naar recepten
De kreeft van blancheke
PT30M
De kreeft van blancheke
Een heerlijk de kreeft van blancheke recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe De kreeft van blancheke te bereiden
De groenten schoonmaken, de kreeften eventueel koken anders ontdooien en doorsnijden. Darm verwijderen en andere oneetbaarheden. De groenten en het vlees van de kreeft in stukjes snijden.
Bereidingswijze
Wortel, selderij en sjalot lichtjes stoven, kreeftenvlees toevoegen, flamberen met cognac en blussen met witte wijn. Kruiden met peper en zout, provencaalse kruiden en cayennepeper. Het kleine potje tomatenpuree toevoegen, alsook de room en de mascarpone en laten inkoken tot je een dikke romige substantie bekomt. Alles verdelen over de kreeftenschalen en even in de oven door en door warm laten worden.
Bereidingswijze
Wortel, selderij en sjalot lichtjes stoven, kreeftenvlees toevoegen, flamberen met cognac en blussen met witte wijn. Kruiden met peper en zout, provencaalse kruiden en cayennepeper. Het kleine potje tomatenpuree toevoegen, alsook de room en de mascarpone en laten inkoken tot je een dikke romige substantie bekomt. Alles verdelen over de kreeftenschalen en even in de oven door en door warm laten worden.
gerard2 zegt: