Recept
« Terug naar recepten
De zak van sinterklaas
PT30M
De zak van sinterklaas
Een heerlijk de zak van sinterklaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe De zak van sinterklaas te bereiden
Maak een beslag van de bloem, zout, het ei en de melk.
Verhit een kneepje vloeibare margarine in een koekenpan.
Wacht tot de grote bellen zijn verdwenen en bak hierin een flensje.
Bak in totaal 4 flensjes.
Leg telkens 1 flensje op een bord en schep hierop een grote bol ijs.
Vouw het flensje omhoog en strik er een lintje omheen, zodat een buideltje ontstaat.
Serveer de ijsbuideltjes met een garnering van vlaaivulling eromheen.
Voor de echte smulpaap: nog een flinke schep slagroom.
Verhit een kneepje vloeibare margarine in een koekenpan.
Wacht tot de grote bellen zijn verdwenen en bak hierin een flensje.
Bak in totaal 4 flensjes.
Leg telkens 1 flensje op een bord en schep hierop een grote bol ijs.
Vouw het flensje omhoog en strik er een lintje omheen, zodat een buideltje ontstaat.
Serveer de ijsbuideltjes met een garnering van vlaaivulling eromheen.
Voor de echte smulpaap: nog een flinke schep slagroom.
janny schuilenburg zegt:
Maar ik vind het ook fijn om het te zien hoe het er uit ziet.