Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel met bloemkool, gehakt en aardappelpuree
PT60M
Ovenschotel met bloemkool, gehakt en aardappelpuree
Een heerlijke ovenschotel voor elk jaargetijde. Geen vreemde ingrediënten
en door iedereen te maken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Lekker van bij ons/in eigen keuken gemaakt, aangepast en gefotografeerd
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel met bloemkool, gehakt en aardappelpuree te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil en kook de aardappelen. Maak hiervan een smeuige puree met het kopje warme melk, boter en een ei. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes, kook ze gaar en laat ze goed uitlekken. Bewaar eventueel een beetje kookvocht voor bij de bechamelsaus.
- Smelt de boter in een bakpan en bak het gehakt rul. Als je ongekruid gehakt gebruikt kun je het zelf nog kruiden met peper, zout en nootmuskaat of met een andere kruidenmix.
- Bechamelsaus: - Smelt de boter in een steelpannetje. Doe er de bloem bij en roer met de garde. - Laat het mengsel een beetje opdrogen in het pannetje, tot je de geur van koekjes waarneemt. - Giet er beetje bij beetje de koude melk bij en roer telkens het mengsel glad. Je kan ook wat kookvocht van de bloemkool toevoegen. - Breng al roerend aan de kook, op matig vuur. - Laat de saus indikken en laat nog enkele minuten doorkoken zodat de bloemsmaak verdwijnt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Opbouw ovenschotel: - Begin met een laag gehakt onderaan. Hierop komen de bloemkoolroosjes en de helft van de bechamelsaus. - Voeg de aardappelpuree toe. - Voeg als laatste de tweede helft van de bechamelsaus toe. Strooi daarna
- de geraspte kaas er overheen. - Zet de schaal 20 min. in de oven en even onder de grill om de kaas te
- kleuren.