Recept
« Terug naar recepten
Deens gebak
PT60M
Deens gebak
Een heerlijk deens gebak recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Denemarken
Keuken:
Europese
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Deens gebak te bereiden
Meng de boter, suiker, vanille suiker en zout in een kom. Roer er daarna één voor één de eieren door. Goed mengen.
Mix het bakpoeder door het meel. Meng vervolgens de helft van het meel met de helft van het boter-eimengsel.
Meng de andere helft van het meel met de cacao, kardemon of koekkruiden. Voeg daarna pas de andere helft van het boter-eier mengsel toe.
De twee verschillende degen om en om in een ingevet bakblik doen. Laat in een voorverwarmde over op 175 C in 45 minuten gaar worden.
Mix het bakpoeder door het meel. Meng vervolgens de helft van het meel met de helft van het boter-eimengsel.
Meng de andere helft van het meel met de cacao, kardemon of koekkruiden. Voeg daarna pas de andere helft van het boter-eier mengsel toe.
De twee verschillende degen om en om in een ingevet bakblik doen. Laat in een voorverwarmde over op 175 C in 45 minuten gaar worden.