Recept
« Terug naar recepten
Deens Smørrebrød
PT20M
Deens Smørrebrød
Toen ik een tijdje geleden enkele dagen in Kopenhagen was viel mijn blik op
het geweldig mooi en lekker uitziende smørrebrød. Dat smørrebrød veel
meer is dan een boterhammetje voor de lunch werd mij al snel duidelijk
(oorspronkelijk smør og brød = boter en brood). Eigenlijk waren het
gewoon stuk voor stuk kunststukjes die daar in de vitrines lagen te
pronken. Dat moest natuurlijk uitgeprobeerd worden.
Thuis heb ik de menukaart van 'Hallernes Smørrebrød' nog eens een
keertje goed bestudeerd en mijn eigen fantasie daaraan toegevoegd. En
met de ingrediënten die ik tot mijn beschikking had ben ik zo op deze 6
creaties van mezelf uitgekomen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Denemarken
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Deens Smørrebrød te bereiden
- 1. Leverpastei (Leverpostej): - stukje paté, - schepje cranberry compote, -augurkje (zoetzuur), - uitgebakken spekjes, - peterselie
- 2. Haring (Sild); - roomkaas, - halve zoute haring, - schijfjes appel (met citroensap besprenkeld), - rode uienringen, - kappertjes, - dille
- 3. Gerookte zalm met roerei (Roget laks): - plakje gerookte zalm, - roerei (van 1 ei), - kappertjes, - schijfje citroen, - dille
- 4. Rosbief (Roastbeef): - 2 plakjes rosbief, - mierikswortel (uit een potje of vers), - rode uienringen, - augurkje (zoetzuur), - bieslook
- 5. Blauwe kaas (Danish bleu o.i.d.): - plakje blauwe kaas, - schijfjes appel (met citroensap besprenkeld), - uitgebakken spekjes, - walnoten, - gedroogde cranberry's, - bieslook
- 6. Garnalen met ei AEggemad): - 1 gekookt ei, - (citroen)mayonaise, - garnalen, - dille
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Voor alle soorten heb ik haverkorn meergranenbrood (van Soma) gebruikt besmeerd met (gezouten) room boter.