Recept
« Terug naar recepten
Deense appelpruimentaart
PT60M
Deense appelpruimentaart
Een heerlijk deense appelpruimentaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Deense appelpruimentaart te bereiden
Doe boter, suiker, eieren, meel, amandelen, melk, vanille-essence, water en bakpoeder in de keukenmachine. Laat de machine 10-20 seconden draaien, tot een dik beslag wordt verkregen. Schenk in de ingevette vorm.
Hak de pruimen grof. Hak de walnoten en vermeng ze met 2 el suiker. Haal de klokhuizen uit de appels en snij de appels in dunne plakken. Verdeel de pruimen over het beslag, daaroverheel de walnoten en als laatste de appelplakken. Bak de taart 45 minuten op 190 oC.
Bestrooi de taart met de rest van de suiker en de kaneel en verdeel er wat klontjes boter overheen. Bak nog 20-25 minuten. Laat afkoelen.
Hak de pruimen grof. Hak de walnoten en vermeng ze met 2 el suiker. Haal de klokhuizen uit de appels en snij de appels in dunne plakken. Verdeel de pruimen over het beslag, daaroverheel de walnoten en als laatste de appelplakken. Bak de taart 45 minuten op 190 oC.
Bestrooi de taart met de rest van de suiker en de kaneel en verdeel er wat klontjes boter overheen. Bak nog 20-25 minuten. Laat afkoelen.