KookJij

Deense appeltaart

Een heerlijk deense appeltaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie: 490 kCal energie
/ Gram eiwit
/ Gram vet
/ Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Denemarken
Keuken: Europese
Bron: Burda uit begin jaren 90
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Deense appeltaart te bereiden

Appels schillen in vieren snijden en pitten verwijderen en met citroensap, rasp en suiker met appelsap in gesloten pan laten stoven, binden met maïzena. Beschuiten in stukjes snijden of hakken en in de hete boter omscheppen tot ze mooi lichtbruin zijn en als laatste de kaneel en suiker doorscheppen. In een glazen schaal de afgekoelde appelmoes scheppen, de helft van het beschuitmengsel, de jam erover verdelen en de rest van het beschuitmengsel erover. Dan de gezoete geklopte slagroom erop doe en eventueel garneren met zachte appelschijfjes, mintblaadjes en jam.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit toetje vind iedereen heerlijk en de smaakcombinatie's zijn goed en lekker fris. Ook erg lekker op een warme dag als toetje, wel goed koel serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst