Recept
« Terug naar recepten
Deense rijstepap
PT45M
Deense rijstepap
Een heerlijk deense rijstepap recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Onbekend
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Deense rijstepap te bereiden
Breng 100 ml water aan de kook en strooi hierin de rijst, kook het 1 minuut. Schenk er vervolgens de melk bij met het opengesneden vanillestokje en kook het 30 minuten op laag vuur. Laat het afkoelen. Hak de amandelen fijn, maar houd 1 amandel heel. Klop de slagroom met de suiker stijf. Roer de fijngehakte en de hele amandel met de slagroom door de afgekoelde rijstepap, doe het geheel over in een mooie schaal. Verwarm de kersenjam en serveer deze bij de ris a la mande.