Recept
« Terug naar recepten
demi-glacesaus
PT600M
demi-glacesaus
Een heerlijk demi-glacesaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
600 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe demi-glacesaus te bereiden
goeie demi-glace saus
Om deze saus te bereiden heb je vooral beenderen nodig t.t.z. kalfs- en rundsbeenderen of wat de beenhouwer ter beschikking heeft(geen varkensbeenderen).Deze beenderen leg je op een diepe plaat in een warme oven van 180°.Goed kleuren zonder te verbranden en op tijd eens door elkaar roeren.Wanneer de beenderen goed zijn gekleurd kan je er een mirepoix van ui en wortelen aan toevoegen tesamen met een ferme plak tomatenpuree.Dit nogmaals laten meebakken erop lettende dat de groenten en de tomatenpuree niet verbranden want dit geeft een bitter smaak aan de fonds.Regelmatig remueren (alles door elkaar mengen)Je zult het zelfs ruiken welke heerlijke geur de aromaten verpreiden in combinatie met de beenderen.Doe vervolgens gans het zootje zonder het vet in een pot of marmite en bevochtig met water en voeg thijm en laurier en wat lookteentjes toe(niet overdrijven).Dit alles laten sudderen (niet doorkoken=mijoter)gedurende een paar uur maar wel maken dat de beenderen voldoende zijn bevochtigd!!!Dan steek je alles door een zeef en laat je de fonds nog eens een beetje inkoken tot je een redelijke sausdikte hebt.Dit is een basissaus die je voor heel veel afleidingen kunt gebruiken.
Om deze saus te bereiden heb je vooral beenderen nodig t.t.z. kalfs- en rundsbeenderen of wat de beenhouwer ter beschikking heeft(geen varkensbeenderen).Deze beenderen leg je op een diepe plaat in een warme oven van 180°.Goed kleuren zonder te verbranden en op tijd eens door elkaar roeren.Wanneer de beenderen goed zijn gekleurd kan je er een mirepoix van ui en wortelen aan toevoegen tesamen met een ferme plak tomatenpuree.Dit nogmaals laten meebakken erop lettende dat de groenten en de tomatenpuree niet verbranden want dit geeft een bitter smaak aan de fonds.Regelmatig remueren (alles door elkaar mengen)Je zult het zelfs ruiken welke heerlijke geur de aromaten verpreiden in combinatie met de beenderen.Doe vervolgens gans het zootje zonder het vet in een pot of marmite en bevochtig met water en voeg thijm en laurier en wat lookteentjes toe(niet overdrijven).Dit alles laten sudderen (niet doorkoken=mijoter)gedurende een paar uur maar wel maken dat de beenderen voldoende zijn bevochtigd!!!Dan steek je alles door een zeef en laat je de fonds nog eens een beetje inkoken tot je een redelijke sausdikte hebt.Dit is een basissaus die je voor heel veel afleidingen kunt gebruiken.