Recept
« Terug naar recepten
Dendermondse vlaai
PT90M
Dendermondse vlaai
Een heerlijk dendermondse vlaai recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dendermondse vlaai te bereiden
Verkruimel de peperkoek en de beschuiten. Doe ze in een hoge pan. Bestrooi met de suiker en meng.
2
Giet er de melk bij en roer om.
3
Voeg er de kandijsiroop aan toe. Spoel het flesje van de siroop na met een half glas water en giet dat in de pan. Voeg er het losgeklopte ei, de kaneel en de foelie aan toe. Roer goed om met een houten lepel.
4
Zet de pan op een zacht vuurtje. Verwarm, maar laat niet koken. Roer geregeld even om. Proef en breng eventueel verder op smaak met meer foelie en kaneel. Mix het mengsel glad met de staafmixer.
5
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ronde ovenschaal in met boter en schep er het beslag in. Bak de vlaai ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna volledig afkoelen. Snij de Dendermondse vlaai voor het serveren in punten.
2
Giet er de melk bij en roer om.
3
Voeg er de kandijsiroop aan toe. Spoel het flesje van de siroop na met een half glas water en giet dat in de pan. Voeg er het losgeklopte ei, de kaneel en de foelie aan toe. Roer goed om met een houten lepel.
4
Zet de pan op een zacht vuurtje. Verwarm, maar laat niet koken. Roer geregeld even om. Proef en breng eventueel verder op smaak met meer foelie en kaneel. Mix het mengsel glad met de staafmixer.
5
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ronde ovenschaal in met boter en schep er het beslag in. Bak de vlaai ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna volledig afkoelen. Snij de Dendermondse vlaai voor het serveren in punten.