Recept
« Terug naar recepten
Dessert-ei met chocolade-aardbeispies
PT30M
Dessert-ei met chocolade-aardbeispies
Een heerlijk dessert-ei met chocolade-aardbeispies recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert-ei met chocolade-aardbeispies te bereiden
Bereiden van dessert-ei:
Het snijvlak van een mes in heet water verwarmen en hiermee het verrassingsei doormidden snijden op de plaats waar het aan elkaar geplakt zit.
De blaadjes gelatine in koud water laten wellen.
De multivruchtensap verwarmen en als het warm is de gewelde gelatine erin oplossen.
Als het vruchtensapmengsel weer bijna is afgekoeld vermengen met de lobbig geslagen slagroom. De halve eitjes vullen en in de koelkast laten opstijven.
Na het opstijven het chocoladeschaafsel over het eitje strooien.
Bereiden van chocolade-aardbeispies:
De aardbeien goed wassen en na het wassen de kroontjes in de aardbeien verwijderen. De room samen met de chocolade verwarmen (magnetron 500 W, 30 sec.). Als de chocolade nog niet door de room geroerd kan worden dan nogmaals in de magnetron opwarmen.
De room en chocolade goed vermengen en een beetje af laten koelen. Op een snijplank een vetvrij papier uitspreiden. De aardbeien met drie stuks op een spies schuiven en de onderste aardbei met een lepel overgieten met de lauwe chocolade. Zorg dat de hele aardbei van chocolade is voorzien en leg de spies op de bedekte snijplank. Nadat je alle spiesen hebt gemaakt de snijplank in de koelkast zetten om de chocolade goed te laten harden.
Het snijvlak van een mes in heet water verwarmen en hiermee het verrassingsei doormidden snijden op de plaats waar het aan elkaar geplakt zit.
De blaadjes gelatine in koud water laten wellen.
De multivruchtensap verwarmen en als het warm is de gewelde gelatine erin oplossen.
Als het vruchtensapmengsel weer bijna is afgekoeld vermengen met de lobbig geslagen slagroom. De halve eitjes vullen en in de koelkast laten opstijven.
Na het opstijven het chocoladeschaafsel over het eitje strooien.
Bereiden van chocolade-aardbeispies:
De aardbeien goed wassen en na het wassen de kroontjes in de aardbeien verwijderen. De room samen met de chocolade verwarmen (magnetron 500 W, 30 sec.). Als de chocolade nog niet door de room geroerd kan worden dan nogmaals in de magnetron opwarmen.
De room en chocolade goed vermengen en een beetje af laten koelen. Op een snijplank een vetvrij papier uitspreiden. De aardbeien met drie stuks op een spies schuiven en de onderste aardbei met een lepel overgieten met de lauwe chocolade. Zorg dat de hele aardbei van chocolade is voorzien en leg de spies op de bedekte snijplank. Nadat je alle spiesen hebt gemaakt de snijplank in de koelkast zetten om de chocolade goed te laten harden.
hennie11 zegt: