KookJij

Dessert: fruittaart

Een heerlijk dessert: fruittaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: ... personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo & Fijnproever
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert: fruittaart te bereiden

Oven voorverwarmen op 180 gr.
Pudding bereiden zoals op verpakkijng staat vermeld, deze laten afkoelen.
Nectarinnes in schijven snijden even zeer de aardbeien en banaan.
Het deeg uitrollen en in taartvorm leggen met het papier ofwel uw taartvorm goed invetten en met bloem bestuiven.
Vul de bodem van de taart met de afgekoelde pudding en leg het fruit erop.
Zet de taart +/- 30 min in de oven en bak deze gaar.
Voor de gelei het zakje taartina gebruiken bereiding zie zakje. Laat afkoelen op rooster.
Serveer de taart uiteraard fris.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Voorlopig zal Fijnproever het roer overnemen zolang het nodig is. Maar ben wel standby om te helpen :-)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Nokki, de taartvorm heeft een doorsnede van 28 cm. Groetjes Hilde
Nokkie

Nokkie zegt:
Dag, bedankt voor het delen van het recept.
Welke maat bakvorm heb je gebruikt? 24 cm doorsnede?
derbyke

derbyke zegt:
Lieke, dat kan je zeker en dan zelfs de pudding niet meebakken. Zoals ze zeggen de taartbodem blindbakken. Zal het volgende keer zeker eens op jouw manier proberen. Groetjes van ons 3 tjes :);):p
Lieke

Lieke zegt:
Hilde,
Als je de bodem met alleen de pudding bakt en daarna als deze is afgekoeld de vruchten erop legt zie dat het er nog smakelijker eruit ziet omdat deze vruchten geen hitte nodig hebben op zo`n fruit taart doen wij hier in Limburg altijd vers onbehandeld (niet mee bakken of koken) fruit de kleur blijft veel mooier. Kiwi en rode bessen lenen zich hier ook goed voor hier ook taartina op doen.
Groetjes en nog veel bakplezier.
Groetjes Lieke Engelen.