Klik op foto om te vergroten.
Voorlopig zal Fijnproever het roer overnemen zolang het nodig is. Maar ben wel standby om te helpen :-)
Recept
« Terug naar recepten
Dessert: fruittaart
PT45M
Dessert: fruittaart
Een heerlijk dessert: fruittaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
... personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo & Fijnproever
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: fruittaart te bereiden
Oven voorverwarmen op 180 gr.
Pudding bereiden zoals op verpakkijng staat vermeld, deze laten afkoelen.
Nectarinnes in schijven snijden even zeer de aardbeien en banaan.
Het deeg uitrollen en in taartvorm leggen met het papier ofwel uw taartvorm goed invetten en met bloem bestuiven.
Vul de bodem van de taart met de afgekoelde pudding en leg het fruit erop.
Zet de taart +/- 30 min in de oven en bak deze gaar.
Voor de gelei het zakje taartina gebruiken bereiding zie zakje. Laat afkoelen op rooster.
Serveer de taart uiteraard fris.
Pudding bereiden zoals op verpakkijng staat vermeld, deze laten afkoelen.
Nectarinnes in schijven snijden even zeer de aardbeien en banaan.
Het deeg uitrollen en in taartvorm leggen met het papier ofwel uw taartvorm goed invetten en met bloem bestuiven.
Vul de bodem van de taart met de afgekoelde pudding en leg het fruit erop.
Zet de taart +/- 30 min in de oven en bak deze gaar.
Voor de gelei het zakje taartina gebruiken bereiding zie zakje. Laat afkoelen op rooster.
Serveer de taart uiteraard fris.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Nokkie zegt:
Welke maat bakvorm heb je gebruikt? 24 cm doorsnede?
derbyke zegt:
Lieke zegt:
Als je de bodem met alleen de pudding bakt en daarna als deze is afgekoeld de vruchten erop legt zie dat het er nog smakelijker eruit ziet omdat deze vruchten geen hitte nodig hebben op zo`n fruit taart doen wij hier in Limburg altijd vers onbehandeld (niet mee bakken of koken) fruit de kleur blijft veel mooier. Kiwi en rode bessen lenen zich hier ook goed voor hier ook taartina op doen.
Groetjes en nog veel bakplezier.
Groetjes Lieke Engelen.
Hilde Dumont zegt: