Recept
« Terug naar recepten
Dessert van gemengd fruit en vanilleroomijs
PT120M
Dessert van gemengd fruit en vanilleroomijs
Een heerlijk dessert van gemengd fruit en vanilleroomijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Kinderen - Toetjes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
http://www.bloggen.be/macuisine
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert van gemengd fruit en vanilleroomijs te bereiden
Plaats voor de vanilleroomijs de room, melk, vanillesuiker en de boter in een steelpan en breng samen aan de kook. Roer de suiker onder de eidooiers en voeg dan het kokend roommengsel toe en roer alles goed om en plaats in een koudwaterbad. Laat volledig afkoelen. Plaats de mengeling in een ketel en op matig vuur al roerend totdat het mengsel mooi gebonden is. Plaats terug in een koudwaterbad en laat volledig afkoelen en draai het mengsel dan af in een roomijsmachine. Plaats in een plastiek bakje en plaats in de diepvries tot gebruik.
Afwerking:
Snij het fruit in gelijke klontjes en schik het dan mooi over de 4 borden. Schep 1 bol van de vanilleroomijs op het fruit en strooi met behulp van een zeefje wat poedersuiker over het ijs, fruit en de borden en dien direct op.
Afwerking:
Snij het fruit in gelijke klontjes en schik het dan mooi over de 4 borden. Schep 1 bol van de vanilleroomijs op het fruit en strooi met behulp van een zeefje wat poedersuiker over het ijs, fruit en de borden en dien direct op.