Recept
« Terug naar recepten
Dible = Snijbonenrijst
PT45M
Dible = Snijbonenrijst
Een heerlijk dible = snijbonenrijst recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ayse (Y)
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
83
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dible = Snijbonenrijst te bereiden
Doe de snijbonen met een half glaasje water in een bij voorkeur gietijzerpan op een laag pitje en sluit de pan met zijn deksel af.
Snijdt de uien in kleine blokjes en verdeel deze over de snijbonen.
Was met koud water het zetmeel van de rijst en verdeel de rijst over de uien en snijbonen.
Voeg de in dunne plakjes gesneden tomaten en zout toe.
Laat het gehele ca. 20 a 30 minuten op een laag vuur trekken.
Als de rijst gaar is, kan de boter in een klein braadpannetje, totdat het goudbruin van kleur is, gebraden worden.
Giet de boter over de rijst.
Serveer het eventuel met een stuk vlees of kip.
Snijdt de uien in kleine blokjes en verdeel deze over de snijbonen.
Was met koud water het zetmeel van de rijst en verdeel de rijst over de uien en snijbonen.
Voeg de in dunne plakjes gesneden tomaten en zout toe.
Laat het gehele ca. 20 a 30 minuten op een laag vuur trekken.
Als de rijst gaar is, kan de boter in een klein braadpannetje, totdat het goudbruin van kleur is, gebraden worden.
Giet de boter over de rijst.
Serveer het eventuel met een stuk vlees of kip.
ayse zegt:
Groetjes Ayse:D