Recept
« Terug naar recepten
Dolmeh
PT40M
Dolmeh
Een heerlijk dolmeh recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Fariba khanoomjoon
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
20 kCal energie
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Iran
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dolmeh te bereiden
Voorbereiding:
*De kruiden bestaan uit dille-koriander-peterselie-munt-basilicum-dragon. Kruiden fijnhakken. Week de druivenbladeren half uur in water, na half uurje afgieten. Rijst koken en afgieten.
Uien fijnsnijden en in olie goudgeel bakken.
Gehakt toe voegen en verder bakken. Even zacht koken tot het vocht in het vlees trekt. Alle kruiden bij het vlees doen. Rijst aan vlees toevoegen en heel voorzichtig roeren. Doe suiker in azijn en goed roeren en voeg helft van deze saus met zout en peper toe. Mengsel nog een keer voorzichtig roeren. Een lepel van het mengsel op druivenblad leggen. Bladeren rollen en strak aanspannen. Doe 3 el. olie in een pan en alle dolma's dicht op elkaar in de pan leggen. Half kopje water en 3 el. olie en andere helft van overgebleven saus op de dolma's gieten, een paar ongebruikte bladeren op de dolma's leggen. Deksel op de pan leggen. Op een zacht vuur een uur koken. Controleer of de dolma's niet droogkoken.
In dat geval voeg dan wat water toe. Als de dolma's klaar zijn mag er vocht overblijven
*De kruiden bestaan uit dille-koriander-peterselie-munt-basilicum-dragon. Kruiden fijnhakken. Week de druivenbladeren half uur in water, na half uurje afgieten. Rijst koken en afgieten.
Uien fijnsnijden en in olie goudgeel bakken.
Gehakt toe voegen en verder bakken. Even zacht koken tot het vocht in het vlees trekt. Alle kruiden bij het vlees doen. Rijst aan vlees toevoegen en heel voorzichtig roeren. Doe suiker in azijn en goed roeren en voeg helft van deze saus met zout en peper toe. Mengsel nog een keer voorzichtig roeren. Een lepel van het mengsel op druivenblad leggen. Bladeren rollen en strak aanspannen. Doe 3 el. olie in een pan en alle dolma's dicht op elkaar in de pan leggen. Half kopje water en 3 el. olie en andere helft van overgebleven saus op de dolma's gieten, een paar ongebruikte bladeren op de dolma's leggen. Deksel op de pan leggen. Op een zacht vuur een uur koken. Controleer of de dolma's niet droogkoken.
In dat geval voeg dan wat water toe. Als de dolma's klaar zijn mag er vocht overblijven
fariba zegt:
Bedankt voor je reactie.
Hoeveelheid kruiden voeg ik naar smaak/gevoel toe.
Gr.:)