Recept
« Terug naar recepten
Doperwtenkoekjes
PT20M
Doperwtenkoekjes
Een heerlijk doperwtenkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vrouw online
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Doperwtenkoekjes te bereiden
Doe de doperwten, het ei, de eierdooier, de bloem en de slagroom in een keukenmachine of blender en pureer alles tot een smeuïg geheel.
Verhit de boter nootbruin in een koekenpan, meng de boter door het gepureerde doperwtenmengsel en breng het beslag op smaak met zout en peper.
Verhit een koekenpan met wat olie of boter.
Het pannenkoekenbeslag giet je nu in de pan, met telkens een eetlepel tegelijk, zodat het beslag enigszins over de bodem uitloopt.
Je kunt waarschijnlijk 3-4 kleine pannenkoekjes tegelijk bakken, afhankelijk van de maat van de pan.
Bak ze goudbruin, keer ze en bak ook de andere kant goudbruin.
Je hebt waarschijnlijk voldoende beslag voor 10-12 pannenkoekjes
Verhit de boter nootbruin in een koekenpan, meng de boter door het gepureerde doperwtenmengsel en breng het beslag op smaak met zout en peper.
Verhit een koekenpan met wat olie of boter.
Het pannenkoekenbeslag giet je nu in de pan, met telkens een eetlepel tegelijk, zodat het beslag enigszins over de bodem uitloopt.
Je kunt waarschijnlijk 3-4 kleine pannenkoekjes tegelijk bakken, afhankelijk van de maat van de pan.
Bak ze goudbruin, keer ze en bak ook de andere kant goudbruin.
Je hebt waarschijnlijk voldoende beslag voor 10-12 pannenkoekjes
jankrijger zegt: