KookJij

Dorado met citrus dressing en wortelsalade

Een heerlijk dorado met citrus dressing en wortelsalade recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Japan
Bron: Familie uit Hong Kong
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dorado met citrus dressing en wortelsalade te bereiden

1).Zet een pan met gezouten water op en breng aan de kook. Laat hierin de wortel-lucifers 2 minuten blancheren. Giet de wortel af en doe direct in de kom met ijswater.
2).In een klein pannetje de poederkruiden mengen en op het vuur zetten gedurende een tel of 12 en dan laten afkoelen.
3).Doe 1/3 deel van de wortel in de keukenblender met de gekoelde poederkruiden, de citrus zests, citrus sappen, de mirin azijn uit de gari pot, 1 - 2 eetlepels olie.
Draai hiervan een mooie homogene gladde dressing en maak die af met zout.
4).Doe nu in een kom de rest van de wortel-lucifers, met de eetlepel fijngemaakte gari-strips, sjalot, bieslook en munt en hussel dat goed door elkaar. Giet hierover 1/3 deel van de dressing en roer door elkaar.
5).Verhit de olie in een anti-aanbakpan en schroei de visfilets (ingewreven met zout en peper) dicht in zeer hete olie, hooguit 3 minuten aan elke kant. De vis moet in de kern net nog een beetje zacht zijn.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Schep de wortel salade op de bordjes en leg hierop een filetje vis, druppel over de vis nog wat dressing.
Geef er een partje citroen bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst