Het gerecht bevat 435 Kcal en heeft ons lekker gesmaakt, maar het kan
nog beter als de groente nog iets zachter is, door deze wat langer te laten
meesudderen, of te raspen. En er mogen ( naar onze smaak) meer Italiaanse kruiden in.
Recept
« Terug naar recepten
Double Cheese Lasagne
PT50M
Double Cheese Lasagne
Na, het gezellige en ook culinaire (dankzij zoon en schoonzoon ) familie
Hemelvaart weekend is het weer even pas op de plaats en gaan we weer
op "oude " voet verder met ons Project Gezond.Vandaag een recept van
week 5 de Double Cheese lasagne, bovendien vegetarisch.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Boek 2 Lekker eten en afvallen met project gezond Eigen tekst en foto. Naar eigen smaak het recept aangepast
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Double Cheese Lasagne te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflooksnippers even aan.
- Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak deze even mee.
- Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe en laat onder af en toe roeren de saus enkele minuten zachtjes opwarmen en even pruttelen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de courgette en wortelblokjes ( of geraspte) toe en laat deze mee pruttelen totdat ze wat zachter zijn.
- Bedek de bodem van een Ovenschaal met 1/3 van de saus.
- Leg dan daarop de helft van de lasagnebladen.
- Ga dan door met weer 1/3 van de saus en de andere helft van de lasagnebladen.
- Eindig met het laatste 1/3 deel van de saus.
- Bedek de saus met de mozzarellaplakjes en strooi er de geraspte kaas over.
- Bestrooi met peper. Zet de schotel voor 30 minuten in de oven, zodat de groente gaar wordt en de kaas mooi bruin van kleur.