Dit is een receptje voor ca 20 koekjes, verdubbel de ingredienten voor meer koekjes: ze zijn zo opgeknabbeld :-)
Normaal gesproken kocht ik meestal van die zakken in de supermarkt, een van de weinige koekjes die ik echt lekker vind - ben nie zo'n zoetekauw - maar nu zelfgemaakt: yummie!!!
Het is een recept van Petra Wiggers, en ook al ben ik absoluut geen koekjesbakker/patissier, deze zijn bijzonder goed gelukt door het eenvoudige recept en de duidelijke
beschrijving van hoe, hoeveel en wat te doen in een paar stappen... Succes ermee en snoep ze!
Recept
« Terug naar recepten
Double Chocolate Cookies uit eigen oven, lekker!!!
PT45M
Double Chocolate Cookies uit eigen oven, lekker!!!
Een heerlijk double chocolate cookies uit eigen oven, lekker!!! recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Petra Wiggers, Smulweb
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Double Chocolate Cookies uit eigen oven, lekker!!! te bereiden
Verwarm de oven voor op 175grC.
Hak de helft van de chocolade in kleine stukjes, niet al te fijn zodat ze nog wel zichtbaar blijven in de koekjes..
Smelt de boter op een klein vuurtje en laat de rest van de chocolade daar al roerend in smelten.
Klop de eieren, zout en suiker luchtig en meng er het boter-chocolademengsel door.
Zeef het bakmeel met het cacaopoeder erboven en meng het er voorzichtig doorheen en roer er de stukjes chocolade door.
Maak dan met behulp van 2 lepels of de ijsbolletjestang er balletjes van en leg ze met wat afstand ertussen op de bakplaat,
druk ze ietsje platter: ze lopen nog ietwat uit.
Bak dan de koekjes in het midden van de oven ca 10-15 minuten knapperig (ze barsten een beetje open als het goed is),
haal ze eruit en laat een kwartiertje - ik weet het, het is moeilijk om eraf te blijven maar de tijd loont het wachten - afkoelen.
Leg ze op een mooie schaal, strooi er evt nog wat cacaopoeder en poedersuiker over en snoepen maar :-)
Hak de helft van de chocolade in kleine stukjes, niet al te fijn zodat ze nog wel zichtbaar blijven in de koekjes..
Smelt de boter op een klein vuurtje en laat de rest van de chocolade daar al roerend in smelten.
Klop de eieren, zout en suiker luchtig en meng er het boter-chocolademengsel door.
Zeef het bakmeel met het cacaopoeder erboven en meng het er voorzichtig doorheen en roer er de stukjes chocolade door.
Maak dan met behulp van 2 lepels of de ijsbolletjestang er balletjes van en leg ze met wat afstand ertussen op de bakplaat,
druk ze ietsje platter: ze lopen nog ietwat uit.
Bak dan de koekjes in het midden van de oven ca 10-15 minuten knapperig (ze barsten een beetje open als het goed is),
haal ze eruit en laat een kwartiertje - ik weet het, het is moeilijk om eraf te blijven maar de tijd loont het wachten - afkoelen.
Leg ze op een mooie schaal, strooi er evt nog wat cacaopoeder en poedersuiker over en snoepen maar :-)
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Yvonne Frencken zegt:
Dat lijkt me een lekker recept.
Ik heb er al een print van gemaakt.
Groetjes
Yvonne
Erwin Delano zegt: