KookJij

Double chocolate cupcakes

Een heerlijk double chocolate cupcakes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Internet - M. Kwak 240112
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Double chocolate cupcakes te bereiden

Verwarm de oven voor op 170°C en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is.
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar.
Snijd de boter in kleine blokjes.
Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe.
Voeg de suiker niet in 1 keer toe aan de boter, maar doe het beetje bij beetje.
Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger.
Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.
Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.
Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe.
Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 tot 2 minuten alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.
Voeg als laatste 4 theelepels cacao vermengd met 4 theelepels warm water toe aan het beslag en mix het nog een keer goed door met een mixer.
Pak je cupcake bakblik erbij met daarin de papieren bak vormpjes. Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje.
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol.
Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster.
Mocht je een magnetron gebruiken met ovenfunctie waarvan de plaat rond draait is dit geen enkel probleem.
Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170°C.
Open de ovendeur tussentijds niet, anders zakken de cupcakes misschien in.
Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn.
Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden.
Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken.
Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is.
Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen met de door ons aangegeven bak tijden.
Eenmaal uit de oven laat je de cupcakes goed afkoelen op een koel rooster.
Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld haal je de cupcakes voorzichtig uit het cupcake bakblik.
De papieren bakvormpjes kunnen om de cupcakes blijven zitten.

Topping:
Doe de chocolade in een saus pannetje en zet dit op middel hoog vuur. Voeg de slagroom en de vanille toe als de chocolade goed begint te smelten.
Roer het geheel steeds goed door met een houten lepel.
Breng het mengsel aan de kook en haal het van het vuur.
Klop met een mixer tot het een dik en glad geheel is.
Laat de topping goed afkoelen.
Smeer de topping met een spatel op de cupcakes of maak een mooie toef met een spuitzak met grote open ster tip.
Versier naar wens.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst