Recept
« Terug naar recepten
Doulma, gevulde courgettes
PT100M
Doulma, gevulde courgettes
Een heerlijk doulma, gevulde courgettes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Esther's homepage
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Doulma, gevulde courgettes te bereiden
Was de courgettes, snijd ze in de lengte doormidden en hol ze uit met een theelepel.
Meng het gehakt met de ui en het losgeklopte ei en vul de courgettes hiermee.
Bestrooi de kleingesneden lamslappen met wat zout en peper naar smaak en bak ze in de hete olie.
Voeg de tomatenpuree, de geweekte bonen en 500 ml water toe en breng het geheel aan de kook.
Zet de warmtebron zo laag mogelijk, dek de pan af en laat de bonen circa 1 uur zachtjes koken.
Schik de gevulde courgettes op de bonen, dek de pan weer af en laat het gerecht nog 45 minuten zachtjes koken.
Bedruppel de courgettes met citroensap en dien direct op.
Meng het gehakt met de ui en het losgeklopte ei en vul de courgettes hiermee.
Bestrooi de kleingesneden lamslappen met wat zout en peper naar smaak en bak ze in de hete olie.
Voeg de tomatenpuree, de geweekte bonen en 500 ml water toe en breng het geheel aan de kook.
Zet de warmtebron zo laag mogelijk, dek de pan af en laat de bonen circa 1 uur zachtjes koken.
Schik de gevulde courgettes op de bonen, dek de pan weer af en laat het gerecht nog 45 minuten zachtjes koken.
Bedruppel de courgettes met citroensap en dien direct op.