Dit recept is lekker met een salade van komkommer met yoghurt en dille. Hieronder het recept voor een zeer eenvoudige snelle dressing. Deze kan natuurlijk veel verfijnder gemaakt worden, op KookJij staan ook recepten voor een uitgebreide variant. Dit is een eenvoudige basis die de schijfjes komkommer net wat frisser maken en met ingrediënten die vaak wel in huis zijn.
Meng circa 100 ml yoghurt met een flinke eetlepel mayonaise. Voeg dille toe, wat citroensap toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd schijfjes van een halve komkommer en schep door de dressing.
Recept
« Terug naar recepten
Pitabroodje gevuld met groente en gehakt
PT20M
Pitabroodje gevuld met groente en gehakt
Een gezond pitabroodje, ideaal voor het weekend.
Bereiding
Hoe Pitabroodje gevuld met groente en gehakt te bereiden
1) Snipper de ui en het teentje knoflook. Verhit olie in een pan en fruit de ui samen met de knoflook circa 3 minuten. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit bruin en rul.
2) Snijd de champignons in schijfjes en bak de champignons circa 3 minuten mee.
3) Schep de doperwten en tomatenpuree er door en breng op smaak met de komijn, koriander en peper en zout. Laat het nog circa 5 minuten pruttelen.
4) Snijd ondertussen de andijvie fijn, de cherrytomaatjes in partjes en verwarm de broodjes.
5) Neem de pan van het vuur en schep de cherrytomaatjes door het gerecht. Vul de pitabroodjes met wat andijvie en voeg het gehaktgerecht toe.
2) Snijd de champignons in schijfjes en bak de champignons circa 3 minuten mee.
3) Schep de doperwten en tomatenpuree er door en breng op smaak met de komijn, koriander en peper en zout. Laat het nog circa 5 minuten pruttelen.
4) Snijd ondertussen de andijvie fijn, de cherrytomaatjes in partjes en verwarm de broodjes.
5) Neem de pan van het vuur en schep de cherrytomaatjes door het gerecht. Vul de pitabroodjes met wat andijvie en voeg het gehaktgerecht toe.
Bobby zegt: