KookJij

Draadjesvlees

Een heerlijk draadjesvlees recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 4,6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Draadjesvlees te bereiden

-Smelt boter in een braadpan en voeg vervolgens de laurier, kruidnagels, kaneel, peperkorrels, bouillonblokje, de uisnippers en de tomatenpuree toe.
-Verkruimel de ontbijtkoek hier doorheen.
-Goed doorroeren.
-De runderlappen op kamertemperatuur bij de gemaakte jus doen, ze hoeven niet eerst gebakken te worden!
- Voeg zoveel kokend water toe dat het vlees onder water staat.
-Vervolgens het geheel op heel laag vuur of op een warmhoudplaatje ± 3,5 uur laten sudderen met de deksel op de pan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kookpot63

kookpot63 zegt:
Ook lekker te bereiden in oven. Voorbereiden en aanbakken op kooktoestel. 500ml runderbouillon toevoegen en daarna in ovenvaste pan in voorverwarmde oven (2 richels onder het midden) 2 1/2 à3 uur laten sudderen op 175/180 gr en tussendoor indien nodig vocht/bouillon toevoegen. Voeg ook nog wat in parten gesneden tomaten toe.
rientje

rientje zegt:
Bedankt heerlijk :D
apu

apu zegt:
Ja kan ook, ik maak het meestal zo: ik zet het het 's avonds een 2 uur op, dan vuur uit en dan 's morgens nog een uurtje, dan valt het praktisch uit mekaar! Maar heb dat er maar niet bijgezet.....hihi:);):p
Cees Rolle

Cees Rolle zegt:
Wij laten het altijd sudderen op een petroleumstel, dan krijg je pas echt zacht draadjes vlees.
apu

apu zegt:
Nee hoor, of je het wel of niet bakt merk je praktisch niet als het klaar is, het is gewoon lekker zacht draadjesvlees:p
martha

martha zegt:
Krijg je dan geen kookvlees ?:?