KookJij

Stoofschotel met bockbier van Miljuschka

Heerlijk stoofpot van een van mijn favoriete topkoks. Het bittertje van het bier is mooi in balans door het zoete van de pruimen en abrikozen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Miljuschka Witzenhausen
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofschotel met bockbier van Miljuschka te bereiden

  1. Strooi een dun laagje bloem over het vlees. Verhit olie in een stoofpan en bak het vlees op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de uien toe en laat een minuut meebakken.
  2. Voeg tomatenpuree, mosterd, laurier, kruidnagel, bockbier en bouillon toe. Kruimel de ontbijtkoek (speculaas) erdoor. Het vlees moet net onder staan.
  3. Laat het vlees op laag vuur ongeveer 3 uur pruttelen, roer af en toe door en voeg indien nodig extra bouillon toe.
  4. Voeg na 3 uur de winterpeen en pruimen en abrikozen toe en laat nog een half uur meestoven.
  5. Als het vlees zacht is en uit elkaar valt, is de stoof klaar. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst