Recept
« Terug naar recepten
Dragonparfait met krokante korst, (zieopm)
PT60M
Dragonparfait met krokante korst, (zieopm)
Een heerlijk dragonparfait met krokante korst, (zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dragonparfait met krokante korst, (zieopm) te bereiden
Breng de witte wijn met de helft van de dragon aan de kook en laat 10 min. trekken.
Zeef het mengsel en zet het in de koelkast.
Klop de room lobbig en zet hem in de koelkast.
Klop de eieren en de eierdooiers met de suiker au bain marie tot het mensel handwarm is.
Klop het verder in de keukenachine koud.
Spatel als de eiermassa goed is afgekoeld de slagroom, het afgekoelde wijnmengsel en de overige dragon erdoorheen.
Vries het verkregen mengsel in gedurende minimaal 5 uur, maar liever nog één dag tevoren.
Verwarm de oven voor op 150 graden C.
Bestrooi de plakken korstdeeg met poedersuiker en rol ze dun uit-daarbij geen bloem gebruiken!
Bak ze af in de oven en snijd ze in lange punten.
Bestrooi deze nogmaals met poedersuiker en glaceer ze nog even in de oven.Maak de rabarber schoon, snijd de stelen in kleine blokjes en laat deze 2uur met de suiker en het vanillemerg marineren.
Kook ze vervolgens kort en laat ze afkoelen.
Zeef de rabarber, vang het vocht op en vries het in onder regelmatig roeren, zodat mooie, losse ijskristallen ontstaan.
Kook het water met de suiker tot een dunne siroop.
Hak de dragon fijn en roer hem erdoor.
Schep een quenelle van de parfait op het bord, giet er wat dragon-suikersiroop eroverheen en leg twee bladerdeegkoeken tegen het ijs.
Schep de rabarbercompote erlangs en druppel nog iets van de dragon-suikersiroop eromheen.
Serveer de granite van rabarber er apart bij in een glas.
Zeef het mengsel en zet het in de koelkast.
Klop de room lobbig en zet hem in de koelkast.
Klop de eieren en de eierdooiers met de suiker au bain marie tot het mensel handwarm is.
Klop het verder in de keukenachine koud.
Spatel als de eiermassa goed is afgekoeld de slagroom, het afgekoelde wijnmengsel en de overige dragon erdoorheen.
Vries het verkregen mengsel in gedurende minimaal 5 uur, maar liever nog één dag tevoren.
Verwarm de oven voor op 150 graden C.
Bestrooi de plakken korstdeeg met poedersuiker en rol ze dun uit-daarbij geen bloem gebruiken!
Bak ze af in de oven en snijd ze in lange punten.
Bestrooi deze nogmaals met poedersuiker en glaceer ze nog even in de oven.Maak de rabarber schoon, snijd de stelen in kleine blokjes en laat deze 2uur met de suiker en het vanillemerg marineren.
Kook ze vervolgens kort en laat ze afkoelen.
Zeef de rabarber, vang het vocht op en vries het in onder regelmatig roeren, zodat mooie, losse ijskristallen ontstaan.
Kook het water met de suiker tot een dunne siroop.
Hak de dragon fijn en roer hem erdoor.
Schep een quenelle van de parfait op het bord, giet er wat dragon-suikersiroop eroverheen en leg twee bladerdeegkoeken tegen het ijs.
Schep de rabarbercompote erlangs en druppel nog iets van de dragon-suikersiroop eromheen.
Serveer de granite van rabarber er apart bij in een glas.