KookJij

Dribbelballen

Een heerlijk dribbelballen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: trolline
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dribbelballen te bereiden

Het gehakt kruiden met zout, peper, sambal, 6 tenen knoflook, scheut ketjap manis, 2a3 eetlepels kokos erbij doen.
18 tot 20 balletjes maken.
Oven voorverwarmen.
Gehakt langzaam bruin en gaar bakken in olie.
Deegplakjes maken en 18a20 cm uitrollen.Gehaktballetjes erin doen, goed dichtdrukken. De ballen aan de bovenkant nat maken en dan op bakpapier 10a15 minuten in de oven op 220 graden.

Je kan ze eten met knoflooksaus.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rita

Rita zegt:
Wat is kokos in een zakje? Maak je plakjes deeg van de broodmix en moet dat dan als de bereiding dat op het pak staat gedaan worden?

Groetjes Rita.
wim

wim zegt:
heerlijk!!Marijke,een aanrader zeker voor het Nederlands voetbal elftal tijdens de E.K,als je hier een portie per speler van geeft vliegen ze over het veld,en de tegen stander blijft uit de buurt(zie knoflook);)