Recept
« Terug naar recepten
Verse kapucijners met piccalilly-stroopsaus
PT30M
Verse kapucijners met piccalilly-stroopsaus
Verse kapucijners, zelf gedopt, met gebakken rookspek, gebakken uien en een saus van piccalilly met appelstroop.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Verse kapucijners met piccalilly-stroopsaus te bereiden
- Haal de kapucijners uit de dop.
- Kook de kapucijners met weinig water (zonder zout, want dan worden ze taai) in plm. 12 tot 15 minuten gaar. (De kooktijd is een beetje afhankelijk van de grootte van de kapucijners).
- Pel de uien, snij de uien in wat grovere halve ringen.
- Verhit de olie in de wok of hapjespan en bak hierin de spekreepjes bruin en knapperig.
- Voeg de uien hieraan toe en bak deze mee tot lichtbruin.
- Meng de piccalilly met de appelstroop. Voeg dit bij de kapucijners in de pan en laat het geheel op een lage warmtebron zachtjes sudderen tot de saus stroperig wordt.
- Maak op smaak met zout en peper.
- Dien de kapucijners op met een lekkere groene salade.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Bij onze groenteboer op de weekmarkt in Winterswijk kwamen we ze tegen. Verse kapucjners. Ze zijn niet goedkoop, maar we zijn er dol op. Veel lekkerder dan kapucijners uit pot of blik. Dan komt de vraag: wat ga ik ermee doen. Veel tijd had ik niet dus kwam ik op dit recept. De piccalillysaus heb ik zelf verzonnen.