Recept
« Terug naar recepten
Drie in de pan
PT30M
Drie in de pan
Een heerlijk drie in de pan recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het Nieuwe Kookboek. 1982
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Drie in de pan te bereiden
1.Rozijnen en krenten wassen en afdeppen.
2.Bakmeel met zout vermengen in de kom.
3.Maak hierin een kuiltje en doe hierin het ei + 2 dl melk. Vanuit het midden uit roerend een dik beslag maken.
4.Al roerend de overige melk langzaam toevoegen aan het beslag. Het beslag moet als een brede band van een lepel lopen, anders meer/minder melk erbij.
5.De boter verhitten in de koekenpan.
6.Rozijnen en krenten door het beslag roeren.
7.Bak in de pan 3 koekjes tegelijk aan beide kanten gaar en goudbruin. (Keer de koekjes pas om in de pan als de bovenkant opgedroogd is)
8.Dien ze warm op en serveer er suiker (of jam) bij.
2.Bakmeel met zout vermengen in de kom.
3.Maak hierin een kuiltje en doe hierin het ei + 2 dl melk. Vanuit het midden uit roerend een dik beslag maken.
4.Al roerend de overige melk langzaam toevoegen aan het beslag. Het beslag moet als een brede band van een lepel lopen, anders meer/minder melk erbij.
5.De boter verhitten in de koekenpan.
6.Rozijnen en krenten door het beslag roeren.
7.Bak in de pan 3 koekjes tegelijk aan beide kanten gaar en goudbruin. (Keer de koekjes pas om in de pan als de bovenkant opgedroogd is)
8.Dien ze warm op en serveer er suiker (of jam) bij.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Een ouderwets nagerecht, maar nog steeds lekker. Uit een boek dat ik bijna 30 jaar heb, met nog veel oude(rwetse) recepten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
truitje zegt:
En graag gedaan, je verdient de complimenten. Groetjes Gerda :p:p:p:p
fabita zegt:
truitje zegt: