Persoonlijk heb ik het gerecht op smaak gebracht met een snufje chilipeper
en flink wat draaitjes met de pepermolen. Uiteraard is dit simpel vispotje
ook te maken met andere soorten vis.
Recept
« Terug naar recepten
Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.
PT35M
Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje.
Dit gerecht beschreven voor 4 personen , heb ik voor 2 personen
aangepast en er een beetje mijn eigen draai aangegeven. Het hele blikje
gepelde tomaten gebruikt, geen dille toegevoegd en 2 soorten paprika
genomen. Dit gerecht is ideaal om wat groente leftovers op te werken. De
officiële titel van dit gerecht is : “Vispannetje met 3 soorten vis”. Garnalen
uiteraard uitgesloten , die horen thuis onder de categorie : schaal en
schelpdieren , vandaar dat ik de titel van het gerecht heb aangepast.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Drie zwemmers uit de zee in een heerlijk groentepotje. te bereiden
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui met de knoflook enkele minuten.
- Voeg vervolgens de courgette, paprika en de champignons toe en bak deze eveneens enkele minuten mee.
- Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg de in stukjes gesneden gepelde tomaten met het vocht toe.
- Leg het deksel op de pan en stoof het gerecht circa 15-20 minuten.
- Laat het deksel de laatste 5 minuten van de pan, zodat de saus iets kan indikken.
- Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Voeg de zalm, kabeljauw en de grote garnalen toe en laat deze in circa 10 minuten met het deksel op de pan gaar stoven.
- Roer voorzichtig door en bestrooi het gerecht met bladpeterselie en serveer met gekookte rijst of stevig bruin brood.