Recept
« Terug naar recepten
Driedubbele creme brûlee
PT60M
Driedubbele creme brûlee
Een heerlijk driedubbele creme brûlee recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
cursus mijn fijne keuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Driedubbele creme brûlee te bereiden
Meng de dooiers met de suiker in een kom.Giet de room in een steelpan en breng hem tegen de kook aan.Klop de room dan geleidelijk door het eierdooiermengsel.Zeef de custard en verdeel hem gelijkmatig over 3 kommen.Doe in elke kom een andere soort chocolade bij de warme custard.Voeg ook bij elk 1 eetlepel likeur.roer tot de chocolade gesmolten is.verdeel de pure chocolade custard over 6 soufflébakjes.Laat afkoelen en zet de bakjes dan 10 minuten in de vriezer tot de inhoud stevig is.Neem de bakjes uit de vriezer en schep de witte chocolade custard op de donkere in de bakjes.Zet opnieuw 10 minuten in de vriezer tot de inhoud stevig is.Neem de bakjes opnieuw uit de vriezer en schep de melkchocolade custard in de bakjes.Zet de bakjes voor het serveren 4 uur in de koelksat.Bestrooi de desserts 25 minuten voor het serveren met de bruine suiker en karameliseer die met een brander of onder de grill.Garneer met chocoladekrullen.
cremebruleelover zegt: