Recept
« Terug naar recepten
Dronken peer
PT45M
Dronken peer
Een heerlijk dronken peer recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Fairfood
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
www.fairfood.org
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dronken peer te bereiden
Schil de peren, laat het steeltje zitten maar snijd met een mesje het kroontje aan de onderkant weg. Schil de sinaasappel met een dunschiller en knijp het sap van een halve sinaasappel boven een grote pan uit.
Voeg de schil, suiker en kaneelstokjes toe. Schenk de wijn erbij. Zet de peren in de wijn, zodat ze geheel onderstaan. Breng het geheel zachtjes aan de kook en stoof de peren op een heel laag vuur in ca. 25 minuten gaar met de deksel schuin op de pan. De peren kleuren zo mooi egaal rood.
Controleer met een scherp mesje of de peren gaar zijn. Laat ze in het vocht afkoelen.
Tip: serveer er zelfgemaakte amandelkoekjes en een bol ijs bij.
Voeg de schil, suiker en kaneelstokjes toe. Schenk de wijn erbij. Zet de peren in de wijn, zodat ze geheel onderstaan. Breng het geheel zachtjes aan de kook en stoof de peren op een heel laag vuur in ca. 25 minuten gaar met de deksel schuin op de pan. De peren kleuren zo mooi egaal rood.
Controleer met een scherp mesje of de peren gaar zijn. Laat ze in het vocht afkoelen.
Tip: serveer er zelfgemaakte amandelkoekjes en een bol ijs bij.