Recept
« Terug naar recepten
Druivenbavarois
PT30M
Druivenbavarois
Een heerlijk druivenbavarois recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Druivenbavarois te bereiden
Pureer de druiven in de keukenmachine. Zeef de puree zodat de pitjes achterblijven. Verwarm 2 dl druivenpuree samen met citroensap en suiker tot de suiker is opgelost. Week de gelatine circa 5 min. in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en los dat op in het warme druivenmengsel dat van het vuur is afgehaald. Roer dit door de rest van de druivenpuree. Laat het mengsel afkoelen en net lobbig worden. Spatel de slagroom door het druivenmengsel. Schep de mousse in een met water omgespoelde puddingvorm van circa 1 ½ liter inhoud en laat het in circa 6 uur opstijven in de koelkast. Garneer de bavarois met gesuikerde druiven.
Tip! Gesuikerde druiven
Kies mooie kleine witte druiven. Bestrijk ze met losgeklopt eiwit en rol ze door fijne tafelsuiker. Laat de druiven op bakpapier drogen.
Tip! Gesuikerde druiven
Kies mooie kleine witte druiven. Bestrijk ze met losgeklopt eiwit en rol ze door fijne tafelsuiker. Laat de druiven op bakpapier drogen.