KookJij

Druivenclafoutis

Een heerlijk druivenclafoutis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Mini-proeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Druivenclafoutis te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Breng de melk met het gespleten vanillestokje aan de kook. Haal de pan van het vuur, en laat de melk afkoelen. Haal er dan het vanillestokje uit. Schraap het uit en doe het vanillemerg bij de melk.
3. Spoel de druiven, dep ze goed droog. Halveer ze en leg ze in een diepe ovenschaal.
4. Klop de eieren los met de bloem en de suiker. Giet er in een straaltje de afgekoelde vanillemelk bij. Klop goed glad. Giet het bij de druiven.
5. Zet de clafoutis 40 minuten in het midden van de oven. Garneeer met een vanillestokje en een paar druiven.
6. Lekker met een glaasje zoete witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst