Recept
« Terug naar recepten
Druiventaart
PT25M
Druiventaart
Een heerlijk druiventaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
dr oetker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Druiventaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 225 graden. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Vet de boterkoekvorm in en bekleed de bodem met plakjes bladerdeeg. Maak de randen van de plakjes nat, leg de randen van de plakjes een stukje over elkaar en druk de randen goed aan. Prik de bodem vervolgens in met een vork. Bedek het bladerdeeg met bakpapier en vul het met de peulvruchten. Plaats de boterkoekvorm in de oven. Haal na 15 minuten het bakpapier met de peulvruchten uit de vorm en bak de bodem nog 10 minuten. Laat de bodem afkoelen. Meng het water, de kwark en het poeder voor banketbakkersroom. Vul de bodem met het roommengsel. Was de druiven, laat ze uitlekken, verwijder de steeltjes en dep ze droog. Halveer de grote druiven. Verdeel de druiven als ringen over de taart. Bereid de taartina volgens de bereidingswijze, maar vervang het water door witte druivensap. Bestrijk de taart hiermee.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rangvi zegt:
Nogmaals : moeten de druiven niet ontpit worden ? Dit recept lijkt me ook heerlijk met groene kruisbessen, die zijn iets zurig !! :p:p
rangvi zegt:
Anna zegt:
Dat ligt een beetje aan jezelf. Als je niet van de pitjes houdt, verwijder je ze. Je kunt ook pitloze druiven kopen, en in dat geval kun je de druiven heel laten.
Je kunt inderdaad diverse soorten fruit gebruiken, net wat je smaak is.
Groetjes,
Anna
KookJij.