KookJij

duivelse kip

Een heerlijk duivelse kip recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe duivelse kip te bereiden

Maak een marinade van de sambals/ketjap etc.
snij de kipfilet in stukjes en voeg toe
laat een hele nacht marineren in de koelkast

De volgende dag .olie heet maken ..en kieper je het vlees met marinade in de pan lekker laten bakken .....totdat het vlees gaar is ..
champignons erbij doen en de gesnipperde ui ...
dan op het laatst ...2 flinke eetlepels pindakaas erbij doen ..

Mijn kookverhaal (Annemien )

heerlijk pittig gerecht, serveren met rijst en bijv. boontjes

liever minder pittig, verminder dan de hoeveelheden sambal (van ieder bijv. 1 mespuntje)

Ook kun je ipv kip, varkens-/rundsvlees gebruiken

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bloemetje1

bloemetje1 zegt:
Wij hebben het vorige week gegeten, echt heel lekker! Bedankt voor je bijdrage.
Suzanne2

Suzanne2 zegt:
Ik neem het recept graag mee,om uit te proberen.Groeten.
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Josianne, wij zijn net klaar met eten en zoals beloofd een reactie en inderdaad het is een duivels lekker recept. Ik heb de champignons en uien gebakken voordat ik het aan het vlees heb toegevoegd, daarna de pindakaas en het had voor ons precies de juiste sausdikte.
Hartelijke groet, Gerda :p:p:p:p:p:p
slaatje

slaatje zegt:
Ik laat morgen weten hoe het heeft gesmaakt.
Dank voor de snelle reactie.
;);););)
josi

josi zegt:
@slaatje, het kan allebei en de marinade zorgt voor de saus en door de pindakaas wordt het gebonden... that's the trick;) enne smakelijk
slaatje

slaatje zegt:
De kip staat in de marinade, de rijst voor de Nasi is gekookt maar ik heb nog een vraag; Moeten de champignons en ui die er later aan toegevoegd worden eerst gebakken worden, het lijkt me anders zo'n natte bedoening worden.
Groetjes Gerda:)
josi

josi zegt:
@ slaatje; natuurlijk kun je de hoeveelheden vlees naar eigen behoefte aanpassen:D
maria 1

maria 1 zegt:
bedankt voor het recept !
lijkt me erg lekker:p
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Josianne, wij zijn dol op zulke pittige gerechten en ik ga dit deze week zeker maken, heb gisteren toevallig verse kipfilet gekocht, maar is de hoeveelheid kipfilet niet wat weinig voor 4personen?
Ik ga er Nasi en Toemis boontjes bij maken en weet nu al dat dit een perfect gerecht gaat worden.
Groetjes Gerda
:):p
Lea

Lea zegt:
Heerlijk, ga ik zeker een keer maken!
josi

josi zegt:
ja bedoel ik, foutje is veranderd
Annika T.

Annika T. zegt:
Wat is anarchide olie, of bedoel je soms arachide? Strooi er op het bord gehakte pinda's overheen en peterselie.