Zet 2 schaaltjes mooie olijfolie klaar: 1 met citrus en 1 zonder citrus.
Je kunt verse groentes of gegrillde groentes bedruipen met 1 van de oliën en vervolgens bestrooien met dukka(h)
Je kunt aubergines of courgettes volgens de regels van de kunst bakken en vervolgens bedruppelen met de olijfolie en dan bestrooien met dukka(h). Je kunt hetzelfde doen met brood, vis, kip, enz.
Je kunt er alle soorten van wijn bij drinken.
Recept
« Terug naar recepten
Dukka(h) Kruidenmengsel
PT40M
Dukka(h) Kruidenmengsel
In het Midden-Oosten (Syrie, Turkije met name) wordt dit kruidenmengsel gebruikt om groenten, vlees en kip een extra smaak-dimensie te geven
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Turkse kennis
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dukka(h) Kruidenmengsel te bereiden
- Rooster de nootjes tot ze hun aroma afgeven.
- Rooster de zaden tot ze hun aroma afgeven.
- Maal alles niet al te fijn, maar zeker niet te grof.
- Roer alle ingrediënten door elkaar.
- De dukka(h) kan wel tot 1 mnd bewaard worden in een goed afgesloten pot.