KookJij

Dukka(h) Kruidenmengsel

In het Midden-Oosten (Syrie, Turkije met name) wordt dit kruidenmengsel gebruikt om groenten, vlees en kip een extra smaak-dimensie te geven
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron: Turkse kennis
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dukka(h) Kruidenmengsel te bereiden

  1. Rooster de nootjes tot ze hun aroma afgeven.
  2. Rooster de zaden tot ze hun aroma afgeven.
  3. Maal alles niet al te fijn, maar zeker niet te grof.
  4. Roer alle ingrediënten door elkaar.
  5. De dukka(h) kan wel tot 1 mnd bewaard worden in een goed afgesloten pot.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Zet 2 schaaltjes mooie olijfolie klaar: 1 met citrus en 1 zonder citrus.
Je kunt verse groentes of gegrillde groentes bedruipen met 1 van de oliën en vervolgens bestrooien met dukka(h)
Je kunt aubergines of courgettes volgens de regels van de kunst bakken en vervolgens bedruppelen met de olijfolie en dan bestrooien met dukka(h). Je kunt hetzelfde doen met brood, vis, kip, enz.
Je kunt er alle soorten van wijn bij drinken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst