Recept
« Terug naar recepten
Duo van asperges, gepocheerd ei en emulsie met blauwschimmelkaas
PT20M
Duo van asperges, gepocheerd ei en emulsie met blauwschimmelkaas
Ondanks de aanwezigheid van kaas en eieren past dit recept met slechts 150 kcal in een evenwichtig menu. De asperges werken als calorieverdunner en bevorderen de afvoer via de nieren.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duo van asperges, gepocheerd ei en emulsie met blauwschimmelkaas te bereiden
- Snij de voet van de asperges om het harde, vezelachtige deel te verwijderen.
- Schil de witte asperges zonder de punten te beschadigen.
- Kook ze afzonderlijk in licht gezouten water totdat ze beetgaar zijn.
- Laat de gorgonzola in de melk smelten, terwijl je regelmatig roert. Doe er peper bij, maar geen zout.
- Breng in een kookpot water met 1 eetlepel azijn aan de kook. Zet het vuur zachter en hou het water net onder het kookpunt. Breek de eieren elk afzonderlijk in een kopje. Laat telkens snel 1 ei in het water glijden, lepel het stollende eiwit rond de dooier en laat 3 minuten pocheren.
- Neem de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze meteen in een kom gevuld met koud water. Neem ze er na 2 minuten uit en snij er de losse flarden eiwit af.
- Dien elk bord op met een portie van de twee aspergesoorten, een gepocheerd ei en de emulsie met gorgonzola. Werk af met takjes kervel.
- Dien op met toasts van grijs brood.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Lijkt me een heerlijke combinatie, Erwin. :-)
Anna Koudys zegt: