Recept
« Terug naar recepten
Duo van asperges met scampi op italiaanse wijze
PT60M
Duo van asperges met scampi op italiaanse wijze
Een heerlijk duo van asperges met scampi op italiaanse wijze recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
weekend.knack.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duo van asperges met scampi op italiaanse wijze te bereiden
De asperges schillen en koken. De witte asperges starten in koud en de groene in kokend water. De groene asperges worden ook onmiddellijk gespoeld met ijskoud water om de frisse kleur te behouden.
Bereidingswijze
De gepelde scampis paneren met fijngemalen parmezaankaas en kort bakken in olijfolie. Kruiden met peper en zout. De olijfolie mengen met peper en zout, een beetje citroensap, fijngesnipperde basilicum, stukjes versneden olijven en fijngehakte knoflook. Alles opkloppen. De asperges op een groot bord schikken en met saus overgieten. De scampis op de stengelgroente leggen. Bestrooien met schilfers parmezaanse kaas en nog wat basilicum.
Serveertips
Indien gewenst versieren met bloemetjes van bieslook. Koud opdienen.
Bereidingswijze
De gepelde scampis paneren met fijngemalen parmezaankaas en kort bakken in olijfolie. Kruiden met peper en zout. De olijfolie mengen met peper en zout, een beetje citroensap, fijngesnipperde basilicum, stukjes versneden olijven en fijngehakte knoflook. Alles opkloppen. De asperges op een groot bord schikken en met saus overgieten. De scampis op de stengelgroente leggen. Bestrooien met schilfers parmezaanse kaas en nog wat basilicum.
Serveertips
Indien gewenst versieren met bloemetjes van bieslook. Koud opdienen.